Sommersalat med bagt gedeost, peberfrugt og kartofler

Ingredienser
Grøne salatblade (f.eks. romaine)
Agurk
Tomat
Peberfrugt
Oliven
Grøn pesto fra Urtekram*
Glutenfri knækbrød fra Semper*
Gederulle
Små kartofler
Evt. Rosmarin
Lidt olivenolie el. olie med hvidløg*
Salt og peber

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
1. Vask kartoflerne og læg dem på en bageplade. Bland dem med lidt olie, salt/peber og rosmarin (tørret el. frisk). Rens peberfrugten, skær den igennem og læg den på bagepladen med ydersiden opad. Put bagepladen i ovnen i ca. 30 min.

2. Vask alle grøntsager. Skær salatblade, tomater og agurker ud og bland det med oliven. Skær peberfrugten ud i strimler og bland halvdelen i salat og den anden halvdel i kartoflerne. Bland salaten med pesto el. olie/balsamico.

3. Skær et par skiver af gederullen og læg dem på knækbrødet evt. smurt med lidt pesto. Put det i ovnen til gedeosten ser blød og cremet ud.




*Green Basil – vegansk pesto fra Urtekram. Kan anvendes på low fodmap diet, da den ikke indeholder hvidløg el. cashewnødder.

*Landknäcke – glutenfrit knækbrød fra Semper. Indeholder sukkeroefiber, som i stor mængde ikke er tilladt diæten. Et par skiver pr. servering kan indgå.

*Olie med hvidløg – så længe der ikke kommer stykker af hvidløg i, kan olie, som har trukket på hvidløg anvendes.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s