Vaffelpizza

Du skal bruge et vaffeljern samt en ovn til opskriften.

Ingredienser til 2 stk
1 æg
1-2 dl vand
Fuldkornsmajsmel
Fuldkornsrismel
1/2 tsk Salt
Olivenolie
Evt. lidt psyllium husks fibre

Forslag til fyld:
Tomatsauce*
Mozzarella (revet eller et stykke)
Gedeost
Kartofler (hvis du f.eks. har en rest)
Peberfrugt (rød/gul, ikke grøn)
Friske krydderier (f.eks. rosmarin, basilikum)
Skinke/kylling (hvis du spiser kød el. skal lave mad til nogen, som gør)

Fremgangsmåde
1. Sæt vaffeljernen til at varme op og tænd samtidig ovnen på 200 grader alm. ovn.

2. I en skål piskes æg, salt, et lille skvat olivenolie, vand, majsmel og rismel (evt. 1 spsk. psyllium husks). Konsistensen skal være flydende – ikke for tyk og ikke for skjasket. Vær opmærksom på, at psyllium suger væske. Dejen skal derfor stå 5 min. hvis du anvender det. Når dejen er færdig puttes et par skefulde i midten af vaffeljernet og vaflen bages færdig.

3. De færdige vafler lægges på en bageplade og fyldet puttes på. Derefter sættes pizzaerne i ovnen til osten er smeltet, og du synes, at de ser færdige ud. Det tager omkring 15 min. i min ovn. Nyd måltidet – jeg spiste f.eks. Urtekrams “Basil Pesto” til, som er uden løg, og som derfor kan spises på low fodmap diæten.

*Tomatsauce – Jeg købte “Mosede tomater” fra Urtekram, som ikke indeholder løg. Vær opmærksom på, at dåsetomater er ok i en mængde på op til 100g. Alternativt kan du lave en hjemmelavet tomatsauce på friske tomater (skær tomater i små stykker, varm i lidt olie i en gryde og tilsæt godt med krydderier for smag f.eks. basilikum, oregano, rosmarin).

 

 

Vaffelpizza

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s